Prutjes voor bij de Pad Thai – Streetfood

Nasi, en bami… je kunt ze echt goddelijk klaarmaken. Vooral goddelijk wordt het als je de lekkere prutjes hebt, die in Thailand standaard op tafel staan. En ze zijn serieus makkelijk te maken. Dus: zorg dat je ze in je hoofd prent! Of plak geeltjes op de koelkast. Life is too short to …. juist.

Sojasaus met chili en knoflookprutjes

2 rode chilipepers met chili en knoflook

3 tenen knoflook fijngehakt

1 tl kristalsuiker

2 el neutrale olie

3 el soy

1 el fijngesneden korianderblad

1-2 el bosui

 

Chili vissaus

6 kleine rode Thaise chilipepers (of en gewone peper)

2el vissaus

Kwart limoen

 

Ketjap sesam-dip

2 el sesamzaad

1 limoen uitgeperst

2 el ketjap

1 el zoete chilisaus

1 el sesamolie

 

Share jouw prutjes of handigheidjes met ons!

Meer avonturen? Klik door voor meer!

2 thoughts on “Prutjes voor bij de Pad Thai – Streetfood”

  1. O ja! Wij hebben deze week voor het eerst rauwe pad thai gegeten met een goede dressing, en hiermee kunnen we nog meer variaties gaan maken. Goed! Wij hebben de volgende dressing gebruikt:

    6 eetlepels amandelpasta
    1 eetlepel tamarinde pasta
    1 theelepel geroosterde sesamolie
    1 eetlepel tamari
    1 eetlepel ahornsiroop
    1/2 theelepel gemberpoeder of 1 theelepel gesneden gember
    1/2 cup water

  2. Deze is ook goed:

    50 gr sojasaus
    50 gr water + 1 el
    25 gr rietsuiker
    ½ teen knoflook fijngehakt
    1 tl gember fijngehakt
    1 tl maïzena of aardappelzetmeel
    1 el sesamolie
    Wasabi naar smaak
    2 el gebakken Sesamzaadjes
    2 lente uitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *