DE Bucketlist 2018! – Create

Wat is het toch heerlijk om lijstjes te maken. Heb er  wel zo’n 70 in mijn telefoon staan: boeken, films, lekkere whisky’s enzovoort. Ik weet het, dit klinkt redelijk sick. Maar het allerleukste om te doen vind ik het toch gewoon echt: nieuwe plannen maken. Je heerlijk verheugen op wat komen gaat.

2018 dus. Mijn plan is om dit jaar eens iets minder te binch drinken in Amsterdam, en net iets vaker op ontdekking uit te gaan. Woord van het jaar dus: Explore!

Urbex in het land van Ooit

Met de drone van Sanne willen we nu saampjes éindelijk eens Urbex’en. Mijn droom is naar het verlaten Land van Ooit  te gaan. We gaan volgende week zaterdag over het hek klimmen en stiekem toffe, weirde filmpjes maken. Kijk die beelden dan suuuper spooky boven het water uitkomen!

Exploring English cult literature

Mijn broer is op vele fronten mijn inspirator. Hij heeft zo’n gruwelijk indrukwekkende boekenlijst, en altijd als hij zo lekker vertelt over al die verhalen, word ik mega enthousiast. Ik heb zijn lijstje opgevraagd, en mijn doel is minstens 3 boeken uit zijn lijst te lezen.

Goodreads

Terreinlopen

Die 10 kilometer moet gewoon weer even in de benen komen. Pfff, wat een ware hel op die grijze koude januari-ochtenden. Maar het is leuk om een doel te hebben. En al jaren wens ik toch een keer cross country te gaan. Nee, niet al te letterlijk nemen. Het lijkt me gaaf om net als met mountainbiken door moeilijk terrein te gaan rennen, door het bos bijvoorbeeld! In ieder geval 1 wedstrijd moet toch lukken dit jaar.

Camping de Lievelinge

Dit jaar heb ik een nieuw hippie-meisje leren kennen. Heerlijk, ben er zo blij mee! Zij gaat ieder jaar naar Camping de Lievelinge. Dat is een camping speciaal voor wannabe-hippies, waar ook eenmaal per jaar een festivalletje wordt gegeven. Mensen die lekker muziek maken, bij het kampvuur zitten en met elkaar kletsen. Veel blijer kun je me niet maken. Misschien moet ik toch maar eens mijn fluitje meenemen….

Op zoek naar Dracula in Oost-Europa!

Oost-Europa, naar een stad met minstens een rare naam. Timisoara,  Llubjana of Transsylvanie! Wow, gaaf. Krakau is alweer zooooo 2017.. toch?

ADE, the gardens of Babylon

Afgelopen jaar gemist,  maar dit jaar MOET ik naar ADE. Echt alles ga ik er voor aan de kant schuiven. Geen overbodige verjaardagspartijen of gratis onzin festivals. Ik moet, moet, moet gewoon naar ADE. Muziek met dikke kwaliteit en onwijze alternatieve locaties. Heerlijk!

Naar een cello-concert

Oeeeeiiiiii, wat is de cello een te gek instrument. Vorig jaar op Holland festival, was er een concert met 100 cello’s. Dat zou toch zo gaaf zijn he. Iets minder mag ook, maar dan wordt het het Concertgebouw.

Dichter onder de tram en Charles Bukowski

Aan de inhoudelijke kant mag het zeker niet schorten dit jaar.  De lezing van cult-schrijver Bukowski: Notes of a dirty old man lijkt me razend interessant. En omdat ik heeeeel graag ook een keer naar de Vondelbunker wil, en kan verdrinken in poëzie, lijkt Dichter onder de tram mij de uitgelezen kans om hier keihard van te gaan genieten.

Naar een dans-voorstelling

Geen idee waar ik heen moet. Maar ik zag dit jaar bij Dance Dance Dance een ballet-uitvoering op het nummer van Sia. Ik kreeg werkelijk waar een brok in mijn keel. Het lijkt me gaaf om in ieder geval 1 dansvoorstelling te gaan zien, waarschijnlijk op Holland festival.

Hippie chill in Colombia

Aan het einde van 2018 mogen we weer heerlijk genieten: Annet  en ik gaan samen op vakantie naar een bounty-bestemming. Colombia!. Niet om te exploren, maar om echt heerlijk te genieten en bij te komen in het land dat inmiddels veilig en het nu dé tijd is om erheen te gaan!

De legendarische broer-zus dag

Dit jaar was het mijn beurt. Wandelen door het Oosterpark, en genieten van een tientallen jaren oude jenever uit het schattige en gezellige jeneverstokerijtje, cocktails in de Sky Lounge, vegan eten in een oud laboratorium en stand-up comedy. Wat een dag was dat. Aangezien mijn broer ook redelijk crea is, kijk ik al zeer uit naar dit jaarlijkse dagje met hem.

Het meest legendarische cadeau aan mijn beste vriendin geven

Eindelijk heb ik een fijne baan om trots op te zijn. Daar laat ik mijn geliefden graag van meegenieten. Vandaar dat dit meisje van mij het meest legendarische cadeau ever krijgt. Dat lijkt me zo leuk om een keer te doen. Iemand helemaal in het zonnetje zetten. Omdat ze altijd voor me klaar staat, en omdat ze gewoon de leukste is! <3

Wandelen in Ierland!

De laatste tijd voel ik behoefte aan de natuur. Geen idee waar dat ineens vandaan komt, als ultieme cultuur-freak. Het kan zo mooi zijn, die kleuren en rare vormen in de natuur. Ik heb zin om weer eens een keertje mooie natuur te gaan ontdekken. Ik zoek dus nog een maatje voor een weekje wandelen in bijvoorbeeld Ierland!

Films

Favoriete films 2018: Lion! Mother! en Nocturnal animals. Ook dit jaar weer op zoek naar pareltjes. Ik wil Down to Earth zien, en nog 60 andere films. Iig kijk ik uit naar seizoen 2 van Big little lies en Black Mirror. Iemand nog tips?

In Amsterdam ontdekken

The Hoxton, whisky drinken bij Porem op de Gelderse kade, naar Louie Louie en naar de Tulp!

Iets maken

Ik wil weer een keer zelf iets maken. In 2016 heb ik een mooie weblog gebouwd, in 2017 heb ik een mini-cursus Online Marketing en Google Analytics gedaan. In 2018 wil ik een compilatie filmpjes gaan maken. Ik begin in India met de story an Idiot abroad: een serie korte filmpjes in de stijl van Roadstories. Daarna ga ik een compilatie maken van korte stukjes, welke uitmondt in een reisfilmpje. Mogelijk kan ik dit met online marketing-skills combineren.

Maarrr pffff, ik heb tijd tekort. Eerst maar eens proberen bovenstaande te bereiken met mijn nieuwe 5-daagse werkweek!

Wat is jullie doelen-lijstje voor 2018?