Mex! – Travel

Mex is dé ultieme plek voor avonturiers die ook eens gewoon op vakantie willen. En ja, dat wilde ik dus wel een keertje: op vakantie. Kreta klinkt dan weer veeeeel te saai, dus op naar Mexico!

Want!

Mex is totally awesome! Hoewel het avonturiershart tot Mexico-city wilde reizen (want ja, Mexico City is echt heel tof), kwamen Annetje en ik gewoon niet ver. Elk plekje was té leuk.

Schattige tripjes in Yucatan

Mexico is het land van de mini-tripjes. We vlogen voor 450 euro op het hardcore Cancun en zijn rapido doorgereisd naar de strook van oneindig veel idyllische stranden.

Daarna gingen we roadtrippen door Yucatan. Yucatan is veilig, maar totaal niet toeristisch. En mocht je twijfelen over Yucatan: reken maar dat je hier ‘het echte Mexico’ kunt vinden.

Van gortdroge woestijnen met cowboys, naar gierend witte stranden. Er zat een city-trip bij en een vissersdorp, maar ook een lagoon: een keiblauw meer van zeven kleuren blauw. En elk volgend plekje was steeds niet veel verder dan 4 uurtjes met de bus.

Fietsen dimageoor Mexico

In deze schattige plaatsjes fietsen wij met onze roze fietsjes en bijpassende rugtasjes gewoon door het echte Mexico! Woei!

We fietsten langs veranda’s met kippen en ondertussen hoorde je heerlijke Mexicaanse muziek over straat schallen.

Private voor 8,50

Ok, we hebben even dit keer even goed ons best gedaan voor de acco’s. Maar voor 8,50 en zit je in een écht leuk hostel. Wij hadden een zwembad, met hangmatten boven het water. Vanaf 3 uur ‘s middags kwam iedereen thuis van zijn tripjes. Dan lagen we tussen de palmbomen lekker te kletsen met andere backpackers. Uiteraard slurpend aan onze blikjes koud supermarkt-bier.

’s Ochfile-2tends loop je chill je kamer uit, lekker de warme tuin in en tref je een lange gedekte tafel aan waar de dag kunt beginnen met koffie.

En de backpackers zijn zo vriendelijk: hoe gaat het met je, heb je een leuke trip gehad, wat ga je vandaag doen? Heerlijk, die hippie vriendelijkheid! ’s Avonds neem je nog een kooklesje en ook de danslessen zijn geheel GRATIS. Deze acco’s geven serieus echt alles wat ik nodig heb.

Mex heeft inhoud!

Jawel! Mex heeft ook inhoud.

De aller aller grootste verrassing vond ik de Maya-tempels. Het zei me eerst niets eigenlijk. Hoe vaak hoor je geen saaie verhalen over de Inca-ruines en die eeuwige Macchu Picchu. Het leek me allemaal maar über boring. Maar o wee o wee o wee, wat heb ik me weer eens vergist.

Heftig

Zo heel langzaam werd ik in de bizarre Maya-wereld getrokken. We kwamen erachter wat een heftig volk dit eigenlijk was. Ik wist niet eens dat ze mensen offerden! En die tempel waarop dat gebeurde, rees als een enorme reus op in de woestijn. Ze zeggen weleens dat de pyramides in Egypte klein zijn. Deze tempel was echt een huge ass bastard.

Ik herinner me ineens ook de film Apocalypto: een van mijn lievelings horror-films, waar je kop voor kop van de glijbaan ziet rollen.

Verdrinken in een moeras

Mex kent ook serieuze gevaren. Annetje is namelijk echt bijna in een moeras verdronken, of sinkhole, iets bizars in die trant. Oppassen dus als je een leuk tripje in een lagoon gaat maken! Mex zit vol met deze rare sinkholes.

Verdrinken in Mex muziek was er ook zo eentje voor mij. Mex musica is voor mij het extatic dance van hippe Amsterdammers. Zij noemen de minimal-vage-techno-shizzle HET extatic dance, maar muziek in Mex IS extatic dance.

Jarenlang heb ik mezelf opgeworpen als Azië-lover. Maar de Mex extatic dance, dat is is een heftige concurrent geworden voor het Boeddha-Azië.

Mex…Je kunt er zoveel leuke kleine, schattige tripjes maken. Niks uitputtends, pure idylle en gezelligheid. Een land binnen handbereik: 9 uur vliegen hier vandaan. Allemaal voor een kleine prijs, want ik heb maar 1200 euro opgemaakt in 3 weken.

Mexicoooooo!!!
I love you.

Meer avonturen? Klik door voor meer!