Vooruit dan maar: het groene drabje – Streetfood

Mijn vriendinnen gaan steeds opnieuw uit hun dak als ik dit groene drabje weer voor ze heb klaarstaan. Meestal maak ik dit op een heerlijke ‘we gaan zoveel mogelijk eten en echt maar een paar wijntjes drinken’- zondag. Kachel aan. En gaan.image

Let wel: perfect met cheese-nachochips. En onontbeerlijk: 2 zakken. Je vriendinnen veranderen binnen 1 seconde in vraatzuchtige monsters. Ikzelf trouwens ook.

2 avocado’s, 1 kleine ui, een grote uitgeholde tomaat (ik bedoel zonder vruchtvlees), 1 kleine chilipeper zonder pitjes, limoen, teentje knoflook, koriander.

  • Voor wie durft: chili en knoflook weglaten. Meer pure guacemole.
  • Andere tip: gebruik Kala Namak-zout: zwart lavazout. Dan denk je ‘zout’, ja het zal wel. Nou, nee. Goddelijk!
  • Of ok, voor de ‘geen-gedoe’-mensen: koop een avocadopakket bij de Appie. Maar: guacemole poedermixjes VERBODEN!!

En om het Mexicaanse feest helemaal compleet te maken. Dit weergaloze duo MOET je even luisteren. Zo snel, zo vrolijk en zo super super te gek!! Man, man, man, wat kun je hierbij uit je dak gaan. Een all-time-favourite op Mexicaanse feestjes.