Spirituele spelletjes – Create

imageOk, het is misschien een beetje meer een vrouwending. Maar ja, jeetje, wat is er eigenlijk mis met een beetje spiritualiteit? Van mij mag het af en toe wel. En zeeeeker rond deze tijd. Even het jaar goed afsluiten, doornemen wat onder ‘goed’ en ‘kwaad’ valt…. En wat was en wordt belangrijk voor je? En zolang het niet over wedergeboorten of rebirthing gaat,- ok, dan ben ik weg – …. Dus:

Hier een paar tips, voor de mensen die het aankunnen:

  • Vraag je vrienden of familie een lootje te trekken. Bijvoorbeeld via lootjestrekken.nl. Iedereen verzint vervolgens een karaktereigenschap of een bepaalde actie die je erg waardeert in de ander. Nog leuker is om cadeautjes mee te brengen die hier iets mee te maken hebben.
  • Vraag iedereen voor het Kerstdiner uit te spreken een top 1 of top 3 te maken van een bepaald thema uit het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld: vriendschap, liefde, persoonlijke ontwikkeling, familie… Wat is het mooiste dat ie heeft meegemaakt? Waar ben je het meest trots op? Ook hier kun je leuk cadeautjes aan koppelen.
image
Een presentje bij een complimentje
  • Ook lijstjes op het gebied van kunst, zoals muziek of kunst of lyric uit een liedje. Het leukst is er een verhaal bij vertellen waarom dit je zo heeft geraakt.
  • Je kunt van bovenstaande ook een spel van maken. Bijvoorbeeld door iedereen een kaartje met een ‘opdracht’ te laten trekken.

Binnenkort meer over spiritualiteit, focus en nieuwe wegen inslaan.